> Smörgåsdiet kan leda till demens. Forskningen om näringens betydelse för hjärnans kognitiva förmåga tar stormsteg framåt. En matmarknad är en fröjd för både öga och gom. Och faktiskt för hjärnan också. Framförallt för att mat kan skapa balans i hjärnan. Då fungerar maten både som försvar, skydd och energigivare för hjärnans olika kognitiva processer. Bl.a den välkända Mayo Clinic i USA är en av de många institutioner som belägger att demens och Alzheimers, nu allt oftare benämnd som ”typ 3-diabetes” och ”diabetes i hjärnan” kopplar ihop matvanor och att diabetesliknande processer sker i hjärnan. Socker och t.ex ljust bröd kan jämställas i det här sammanhanget.
Några intressanta länkar: © LÄKARTIDNINGEN Vår tids kost bakom inflammation och sjukdomsutveckling
IFD-matens grundregler www.alltommat.se
Medical news today What Is Inflammation? What Causes Inflammation
Dr. Weil’s Anti-Inflammatory Diet
> Dirty 12 & Clean 15 – EWG Guide to pesticides .Vilka är de mest respektive minst besprutade frukterna och grönsakerna?
Kort sammanfattning hittar du i rapporten från Environmental Working Group (EWG).
> Kostens påverkan och förhöjt glykemiskt index i hjärnan. Läs en sammanfattning med resultat från forskningsstudien här.
> Grönsaker förlänger livslängden. Personer som dagligen konsumerar mycket frukt och grönsaker lever flera år längre än kvinnor och män som sällan eller aldrig äter sådana livsmedel. Livsmedelsverkets rekommenderar att vuxna och barn över tio år äter frukt och grönsaker minst fem gånger per dag, totalt ett halvt kilo per dag. Enligt Statens folkhälsoinstitut’s nationella folkhälsoenkät förra året äter dock bara nio procent av svenskarna så mycket frukt och grönt.
Ett halvt kilo frukt och grönt ger totalt cirka 250 kilokalorier vilket motsvarar cirka 10 procent av det dagliga energibehovet.Det framgår av en studie bland nära 72.000 medelålders och äldre kvinnor och män i Uppsala, Västmanlands och Örebro län, som publiceras på nätet i facktidskriften American Journal of Clinical Nutrition. Läs mer här >
Många vetenskapliga forskningrapporter
Det finns över 20 års klinisk forskning och oberoende forskningsstudier kring JuicePlus+. Kontakta oss om det är något särskilt område du vill fråga om. Kontakta oss via vårt kontaktformulär som öppnas i nytt fönster.
Du hittar också forskningsrapporterna för JuicePlus+ på den internationella hemsidan för Näringskliniken och JuicePlus+. Klicka här för att komma dit.